Ventilátorok, szivattyúk és hűtők

 • Ventilátorok

  A felhasználóbarát kezelőfelület, az osztott intelligencia és a csökkentett energiafelhasználás révén a Danfoss frekvenciaváltók optimális ventilátorteljesítményt biztosítanak.

  Optimalizált komfortszint és energiafogyasztás

  A VLT® HVAC Drive és a VLT® Refrigeration Drive frekvenciaváltók képesek a nyomásérzékelők értékeit térfogatáram-értékekre átváltani, ezzel lehetővé téve az állandó térfogatáramú és az állandó térfogatáram-különbséggel működő szabályozásokat. Ez mind a komfortszintet, mind az energiafogyasztást optimalizálja. A komfortszint további növelése érdekében a ventilátorokhoz csatlakoztatott frekvenciaváltók úgy is beállíthatók, hogy elkerüljék a rezonanciát és a szellőztetőrendszer károsodását okozó frekvenciasávokat.

  Nagyobb kapacitású épületkezelő rendszer

  Az épületkezelési rendszerhálózatba integrált HVAC-frekvenciaváltók be- és kimeneti pontjai elérhetők távoli be- és kimeneti pontként, így növekszik a vezérlő kapacitása. A hőmérséklet-érzékelők (Pt1000/Ni1000) például közvetlenül csatlakoztathatók a rendszerhez. 

  Jobb levegőkezelési teljesítmény

  A VLT HVAC Drive és VLT Refrigeration Drive frekvenciaváltók beépített Smart Logic Controller funkcióval és négy automatikus beállítású PID-szabályozóval rendelkeznek, hogy ventilátorok, szelepek és légelzárók segítségével tudják vezérelni a levegőkezelési funkciókat. Az épületkezelő rendszer közvetlen digitális vezérlői megbízható adatgyűjtő pontok, amelyek csökkentik a levegőkezelés költségeit.

  A VLT HVAC Drive kezeli a logikai szabályok és az érzékelők által szolgáltatott adatokat, továbbá valós idejű funkciókat és az idővel kapcsolatos műveleteket biztosít. Ezek révén a frekvenciaváltó számos különféle funkció vezérlésére képes:

  • Hétvégére és munkanapokra vonatkozó időzítés
  • Hőmérséklet-szabályozás P-PI kaszkádkapcsolással
  • A friss és a kifújt levegő közötti áramlás szabályozása
  • Szíjszakadás figyelése – az áram és a fordulatszám kapcsolatából a frekvenciaváltó képes megbízhatóan azonosítani a szíjszakadást. A légáramlás hiánya azonnal érzékelhető, így elvégezhetők a költségek és az állásidő csökkentését szolgáló műveletek.

  Szivattyúk

  A számos szivattyúvezérlési és intelligens védelmi funkció révén a Danfoss frekvenciaváltók optimalizálják a termelést, valamint védik a frekvenciaváltót, a motort és rendszerben található berendezéseket. Emellett szivárgás vagy csőtörés esetén optimális folyadékellátást is biztosítanak. Jellemző funkciók, többek között:

  Kétlépcsős rámpák

  A szivattyúk gyorsan elérik a minimális fordulatszámot, és a szelepek terhelése nélkül töltik fel a rendszert.

  Áramláskompenzáció

  Az áramlási ellenállás az áramlás sebességétől is függ. Ha kisebb térfogatáram is elegendő, a frekvenciaváltó a nyomás csökkentésével energiát takarít meg.

  A PI-szabályozók automatikus beszabályozása

  A frekvenciaváltó tanul a rendszer korrekciókra adott válaszaiból, és kiszámítja a folyamatosan javuló P és I értékeket, hogy gyorsan vissza tudja állítani a pontos és stabil működést.

  Motorváltás

  Megszakításos működésű alkalmazások esetén a beépített logika vezérli a két szivattyú közötti átváltást. A készenléti állapotban lévő szivattyú mozgatásával megelőzhető annak beragadása. A szivattyúk azonos kihasználtságát belső időzítő biztosítja.

  Energiaoptimalizálás

  A motor optimális mágnesezését olyan funkciók biztosítják, mint például az automatikus energiaoptimalizálás.

  Buszvezérlés

  Az automatizálás kevesebb hulladékot és jobb folyamatvezérlést jelent. Az ipar leggyakoribb buszprotokolljait támogató Danfoss frekvenciaváltók zökkenőmentesen integrálhatók a vezérlőrendszerekbe.

  Lassabb kopás

  A beépített szivattyú-kaszkádszabályozó egyenletesen osztja el az üzemidőt az egyes szivattyúk között. Ennek köszönhetően minimális mértékű az egyes szivattyúk kopása, optimális megelőző karbantartási terv valósítható meg, és hosszabb lesz a szivattyúk élettartama.

  Túlterhelés megelőzése

  Kisebb térfogatáramnál a frekvenciaváltók csökkentik a fordulatszámot.

  Szárazonfutás-védelem

  Ha egy kút kiszárad, vagy egy cső szivárog, a frekvenciaváltó észleli, hogy a szivattyú a kívánt nyomás alatt üzemel. A frekvenciaváltó ilyenkor riasztást ad, vagy egyéb előre meghatározott műveletet hajt végre a szivattyú védelme érdekében.

  Nincs áramlás/lassú áramlás

  Ha a vízáramlás leáll, akkor a szivattyú szárazon fut, vagy egy cső szivárog. A frekvenciaváltó azt is észleli, ha a szivattyú gyorsan forog, de nincs teljes terhelés alatt. A frekvenciaváltó a terhelésnek megfelelően változtatja a szivattyú tápfeszültségét.

  Intelligens hőkezelés

  A hátsó hűtőcsatornás hűtőrendszerek biztosítják, hogy a hő 90%-a a vezérlőtermen kívül maradjon. Ez költségmegtakarításhoz vezet, mert a vezérlőterem légkondicionálása kevesebb energiát igényel, és kevesebb ventilátorra van szükség a készülékház ajtaján.

  Hűtők

  A hűtők változtatható fordulatszám-szabályozása folyamatos nyomásszabályozást biztosít; a készülék a rendszerben végzett mérések alapján az aktuális terheléshez igazítja a kapacitást. A fordulatszám-szabályozás abban az esetben igen hasznos, amikor egy levegőkompresszor hosszú ideg működik a maximálisnál kisebb terhelésen. Az alkalmazások kisebb fordulatszámon való működtetése kisebb energiafelhasználással jár, ami csökkenti az üzemelési költségeket. A rendszer és a kompresszor optimalizálásával a telepítési költségek is csökkennek.

  A Danfoss frekvenciaváltók a kevesebb indítás és leállítás révén csökkentik a mechanikus kopást. Az erre szolgáló funkciók, mint például a „rezonancia átugrása” segítségével egyszerűen azonosíthatók és könnyen elkerülhetők azok a frekvenciák, amelyek zajt okoznak, és kárt tesznek a berendezésben.

  A kompresszorokhoz tartozó termékek között a lágyindítók, a nagyteljesítményű frekvenciaváltók, a beépített kaszkádszabályozóval ellátott AHF felharmonikus-szűrők, az egyenáramú tekercsek és a PID-szabályozók is megtalálhatók.

  Indítási és csúcsterhelési stratégiák

  A kompresszor működése során az indítás jelenti a kritikus fázist. A VLT Refrigeration Drive minimalizálja a változó kapacitásigénynek megfelelő kompresszor-fordulatszám biztosításához szükséges indítások számát. A kezelőegység segítségével beállítható, hogy adott idő alatt legfeljebb hány indítási-leállítási ciklust hajtson végre.

  135%-os indítónyomaték

  A VLT Refrigeration Drive 30 másodpercen keresztül a névleges indítónyomaték 135%-át biztosítja. Normál működés közben a készülék 60 másodpercig a névleges nyomaték 110%-át képes biztosítani.

  Terhelés nélküli indítás

  A hajtás élettartamának meghosszabbítása érdekében a kompresszor gyors, terhelés nélküli indításához kinyitható egy nyomáscsökkentő szelep.

  Kisebb kompresszorok ugyanakkora csúcsterheléssel

  Rövid ideig tartó csúcsterhelések egy kisebb kompresszorral is kezelhetők, amelynek a frekvenciaváltója akár 90 Hz-en is képes üzemelni. Ebben az esetben kizárólag a csúcsterhelések kezelésének céljára nincs szükség nagyobb kompresszorra.

  Semleges zóna

  A VLT Refrigeration Drive ott is képes az állandó fordulatszámú kompresszorok vezérlésére, ahol a változtatható fordulatszámú kompresszorok elbuknak. Hiba esetére a semleges zóna egy speciális paraméterrel, az „állandó fordulatszámú semleges zónával” kerül beállításra, amely a semleges zóna kiterjesztésével biztosítja az indítások számának csökkentését.

  Optimalizálási funkciók

  P0-optimalizálás

  A VLT Refrigeration Drive frekvenciaváltó P0-optimalizálás céljából támogatja az ADAP-KOOL® LonWorks vezérlő csatlakoztatását.

  Nappali és éjszakai vezérlés

  A nappali és éjszakai terheléseknek megfelelően állíthatja be a kompresszor alapjelét és a párologtatóventilátor fordulatszámát, ezzel elkerülve a felesleges energiafogyasztást.

  Kondenzációs véghőmérséklet figyelése

  Az önbeálló fej nyomásszint-szabályozásának hőmérséklet-érzékelőkkel történő figyelése révén a rendszer csökkenti a fordulatszámot, mielőtt a nyomás elérné a kritikus értéket. 

Közösségi részvétel

Közösségi kapcsolatot szeretne velünk?

Ismerjen meg minket, és kapcsolódjon bele a beszélgetésbe
{ "$id": "1", "AcceptTypes": [ "text/html", "application/xhtml+xml", "application/xml;q=0.9", "*/*;q=0.8" ], "AnonymousID": null, "ApplicationPath": "/", "Browser": { "$id": "2", "UseOptimizedCacheKey": true, "Capabilities": { "$id": "3", "canInitiateVoiceCall": "false", "isColor": "false", "supportsDivAlign": "true", "requiresFullyQualifiedRedirectUrl": "false", "requiresAttributeColonSubstitution": "false", "maximumRenderedPageSize": "2000", "backgroundsounds": "false", "requiresUniqueHtmlCheckboxNames": "false", "rendersBreakBeforeWmlSelectAndInput": "false", "supportsItalic": "false", "ecmascriptversion": "0.0", "isMobileDevice": "false", "rendersBreaksAfterWmlInput": "false", "preferredRenderingMime": "text/html", "vbscript": "false", "w3cdomversion": "0.0", "rendersWmlSelectsAsMenuCards": "false", "supportsAccesskeyAttribute": "false", "supportsDivNoWrap": "false", "requiresLeadingPageBreak": "false", "rendersWmlDoAcceptsInline": "true", "requiresPhoneNumbersAsPlainText": "false", "SupportsMaintainScrollPositionOnPostback": "false", "minorversion": "0", "jscriptversion": "0.0", "supportsImageSubmit": "false", "preferredImageMime": "image/gif", "supportsVCard": "false", "screenBitDepth": "1", "requiresOutputOptimization": "false", "requiresContentTypeMetaTag": "false", "gatewayVersion": "None", "supportsFontName": "false", "inputType": "telephoneKeypad", "maximumSoftkeyLabelLength": "5", "version": "0.0", "beta": "false", "canRenderOneventAndPrevElementsTogether": "true", "supportsIModeSymbols": "false", "requiresAdaptiveErrorReporting": "false", "requiresUrlEncodedPostfieldValues": "false", "aol": "false", "crawler": "false", "requiresSpecialViewStateEncoding": "false", "win16": "false", "majorversion": "0", "supportsQueryStringInFormAction": "true", "requiresPostRedirectionHandling": "false", "requiresNoBreakInFormatting": "false", "requiresXhtmlCssSuppression": "false", "canRenderSetvarZeroWithMultiSelectionList": "true", "preferredRenderingType": "html32", "mobileDeviceModel": "Unknown", "requiresControlStateInSession": "false", "gatewayMajorVersion": "0", "canCombineFormsInDeck": "true", "cookies": "true", "frames": "false", "requiresAbsolutePostbackUrl": "false", "supportsJPhoneMultiMediaAttributes": "false", "javaapplets": "false", "supportsEmptyStringInCookieValue": "true", "canRenderAfterInputOrSelectElement": "true", "supportsSelectMultiple": "true", "mobileDeviceManufacturer": "Unknown", "javascript": "false", "tagwriter": "System.Web.UI.Html32TextWriter", "canSendMail": "true", "supportsCallback": "false", "supportsUncheck": "true", "platform": "Unknown", "canRenderPostBackCards": "true", "": "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)", "defaultSubmitButtonLimit": "1", "requiresUniqueHtmlInputNames": "false", "cdf": "false", "supportsFileUpload": "false", "supportsBodyColor": "true", "canRenderMixedSelects": "true", "hasBackButton": "true", "gatewayMinorVersion": "0", "maximumHrefLength": "10000", "tables": "false", "hidesRightAlignedMultiselectScrollbars": "false", "browser": "Unknown", "supportsFontColor": "true", "activexcontrols": "false", "msdomversion": "0.0", "supportsCss": "false", "supportsMultilineTextBoxDisplay": "false", "win32": "false", "supportsCacheControlMetaTag": "true", "requiredMetaTagNameValue": "", "canRenderInputAndSelectElementsTogether": "true", "canRenderEmptySelects": "true", "supportsBold": "false", "rendersBreaksAfterHtmlLists": "true", "supportsRedirectWithCookie": "true", "supportsInputMode": "false", "supportsJPhoneSymbols": "false", "numberOfSoftkeys": "0", "requiresDBCSCharacter": "false", "rendersBreaksAfterWmlAnchor": "false", "supportsFontSize": "false", "supportsInputIStyle": "false", "requiresUniqueFilePathSuffix": "false", "type": "Unknown" }, "Adapters": { "$id": "4", "System.Web.UI.HtmlControls.HtmlForm, System.Web, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a": "FormActionRewriterControlAdapter" }, "HtmlTextWriter": null, "Id": "default", "Browsers": [ "default" ], "ClrVersion": { "$id": "5", "Major": 0, "Minor": 0, "Build": -1, "Revision": -1, "MajorRevision": -1, "MinorRevision": -1 }, "Type": "Unknown", "Browser": "Unknown", "Version": "0.0", "MajorVersion": 0, "MinorVersionString": "0", "MinorVersion": 0.0, "Platform": "Unknown", "TagWriter": "System.Web.UI.Html32TextWriter, System.Web, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a", "EcmaScriptVersion": { "$id": "6", "Major": 0, "Minor": 0, "Build": -1, "Revision": -1, "MajorRevision": -1, "MinorRevision": -1 }, "MSDomVersion": { "$id": "7", "Major": 0, "Minor": 0, "Build": -1, "Revision": -1, "MajorRevision": -1, "MinorRevision": -1 }, "W3CDomVersion": { "$id": "8", "Major": 0, "Minor": 0, "Build": -1, "Revision": -1, "MajorRevision": -1, "MinorRevision": -1 }, "Beta": false, "Crawler": false, "AOL": false, "Win16": false, "Win32": false, "Frames": false, "RequiresControlStateInSession": false, "Tables": false, "Cookies": true, "VBScript": false, "JavaScript": false, "JavaApplets": false, "JScriptVersion": { "$id": "9", "Major": 0, "Minor": 0, "Build": -1, "Revision": -1, "MajorRevision": -1, "MinorRevision": -1 }, "ActiveXControls": false, "BackgroundSounds": false, "CDF": false, "MobileDeviceManufacturer": "Unknown", "MobileDeviceModel": "Unknown", "GatewayVersion": "None", "GatewayMajorVersion": 0, "GatewayMinorVersion": 0.0, "PreferredRenderingType": "html32", "PreferredRequestEncoding": null, "PreferredResponseEncoding": null, "PreferredRenderingMime": "text/html", "PreferredImageMime": "image/gif", "ScreenCharactersWidth": 80, "ScreenCharactersHeight": 40, "ScreenPixelsWidth": 640, "ScreenPixelsHeight": 480, "ScreenBitDepth": 1, "IsColor": false, "InputType": "telephoneKeypad", "NumberOfSoftkeys": 0, "MaximumSoftkeyLabelLength": 5, "CanInitiateVoiceCall": false, "CanSendMail": true, "HasBackButton": true, "RendersWmlDoAcceptsInline": true, "RendersWmlSelectsAsMenuCards": false, "RendersBreaksAfterWmlAnchor": false, "RendersBreaksAfterWmlInput": false, "RendersBreakBeforeWmlSelectAndInput": false, "RequiresPhoneNumbersAsPlainText": false, "RequiresUrlEncodedPostfieldValues": false, "RequiredMetaTagNameValue": null, "RendersBreaksAfterHtmlLists": true, "RequiresUniqueHtmlInputNames": false, "RequiresUniqueHtmlCheckboxNames": false, "SupportsCss": false, "HidesRightAlignedMultiselectScrollbars": false, "IsMobileDevice": false, "RequiresAttributeColonSubstitution": false, "CanRenderOneventAndPrevElementsTogether": true, "CanRenderInputAndSelectElementsTogether": true, "CanRenderAfterInputOrSelectElement": true, "CanRenderPostBackCards": true, "CanRenderMixedSelects": true, "CanCombineFormsInDeck": true, "CanRenderSetvarZeroWithMultiSelectionList": true, "SupportsImageSubmit": false, "RequiresUniqueFilePathSuffix": false, "RequiresNoBreakInFormatting": false, "RequiresLeadingPageBreak": false, "SupportsSelectMultiple": true, "SupportsBold": false, "SupportsItalic": false, "SupportsFontSize": false, "SupportsFontName": false, "SupportsFontColor": true, "SupportsBodyColor": true, "SupportsDivAlign": true, "SupportsDivNoWrap": false, "RequiresContentTypeMetaTag": false, "RequiresDBCSCharacter": false, "RequiresHtmlAdaptiveErrorReporting": false, "RequiresOutputOptimization": false, "SupportsAccesskeyAttribute": false, "SupportsInputIStyle": false, "SupportsInputMode": false, "SupportsIModeSymbols": false, "SupportsJPhoneSymbols": false, "SupportsJPhoneMultiMediaAttributes": false, "MaximumRenderedPageSize": 2000, "RequiresSpecialViewStateEncoding": false, "SupportsQueryStringInFormAction": true, "SupportsCacheControlMetaTag": true, "SupportsUncheck": true, "CanRenderEmptySelects": true, "SupportsRedirectWithCookie": true, "SupportsEmptyStringInCookieValue": true, "DefaultSubmitButtonLimit": 1, "SupportsXmlHttp": false, "SupportsCallback": false, "MaximumHrefLength": 10000 }, "ClientCertificate": [], "Cookies": [ "EktGUID", "EkAnalytics", "ASP.NET_SessionId", "ecm" ], "Headers": [ "Connection", "Accept", "Accept-Encoding", "Host", "If-Modified-Since", "Max-Forwards", "User-Agent", "X-Original-URL", "X-Forwarded-For", "X-ARR-LOG-ID", "X-Forwarded-For-Port" ], "IsLocal": false, "Params": [ "pageid", "EktGUID", "EkAnalytics", "ASP.NET_SessionId", "ecm", "ALL_HTTP", "ALL_RAW", "APPL_MD_PATH", "APPL_PHYSICAL_PATH", "AUTH_TYPE", "AUTH_USER", "AUTH_PASSWORD", "LOGON_USER", "REMOTE_USER", "CERT_COOKIE", "CERT_FLAGS", "CERT_ISSUER", "CERT_KEYSIZE", "CERT_SECRETKEYSIZE", "CERT_SERIALNUMBER", "CERT_SERVER_ISSUER", "CERT_SERVER_SUBJECT", "CERT_SUBJECT", "CONTENT_LENGTH", "CONTENT_TYPE", "GATEWAY_INTERFACE", "HTTPS", "HTTPS_KEYSIZE", "HTTPS_SECRETKEYSIZE", "HTTPS_SERVER_ISSUER", "HTTPS_SERVER_SUBJECT", "INSTANCE_ID", "INSTANCE_META_PATH", "LOCAL_ADDR", "PATH_INFO", "PATH_TRANSLATED", "QUERY_STRING", "REMOTE_ADDR", "REMOTE_HOST", "REMOTE_PORT", "REQUEST_METHOD", "SCRIPT_NAME", "SERVER_NAME", "SERVER_PORT", "SERVER_PORT_SECURE", "SERVER_PROTOCOL", "SERVER_SOFTWARE", "URL", "HTTP_CONNECTION", "HTTP_ACCEPT", "HTTP_ACCEPT_ENCODING", "HTTP_HOST", "HTTP_IF_MODIFIED_SINCE", "HTTP_MAX_FORWARDS", "HTTP_USER_AGENT", "HTTP_X_ORIGINAL_URL", "HTTP_X_FORWARDED_FOR", "HTTP_X_ARR_LOG_ID", "HTTP_X_FORWARDED_FOR_PORT" ], "QueryString": [ "pageid" ], "RawUrl": "/industries/hvac/fans-pumps-chillers/", "UserAgent": "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)", "UserHostAddress": "193.162.34.200", "UserHostName": "193.162.34.200", "UserLanguages": null }